fbpx

Kampeer & Caravan

Belangrijke kampeertip van Kleinwier!

Met een moderne auto op vakantie is inmiddels even nadenken over de accu.

Je kent dat wel, eenmaal aangekomen op de camping gaan alle deuren telkens open en dicht om uit te pakken, net zo als die elektrisch te bedienen achterklep omhoog en weer omlaag. Heerlijke techniek, maar ook iets om wellicht even bij stil te staan. Want wanneer er iets geopend is, brand door de gehele auto alle interieurverlichting en wanneer de achterklep omhoog staat, is de computer continu in afwachting op een signaal om weer te mogen sluiten.

Uiteraard kan de accu dit echt wel even aan, maar na een dag of 3 wordt de capaciteit om te kunnen starten toch vaak net even te laag, zeker bij moderne auto’s die uitgerust zijn met een start/stop systeem en een sterke piekstroom vragende startmotor.

✅ Nu onze tip:
Zet bij aankomst op je verblijf alle binnenverlichting op uit, zet spullen die je vaak moet pakken bijvoorbeeld op de achterbank, dan hoeft de achterklep ook niet telkens op en neer.

En als laatste … wanneer je een telefoon of laptop wilt opladen gebruik dan gewoon netstroom van de camping i.p.v. de auto op de contactstand te zetten en na een uur pas 20% aan stroom te hebben geladen 😉.

Subaru Camping & Caravan

Subaru Forester | Dé caravan trekauto

Met een trekgewicht van 1.870kg

De Forester beschikt over Trailer Stability Control, een systeem dat bij een slingerende caravan ingrijpt door de wielen van de auto onafhankelijk af te remmen. Hierdoor wordt slippen en uitbreken van een caravan tegengaan. Ook beschikt hij over een automatische niveauregeling op de achteras, waardoor de auto ongeacht zijn belading altijd vlak blijft. Ideaal voor een vakantie met de caravan of trailer.

Subaru XV | Crosstrek on the road

Met een trekgewicht van 1.270kg

Niet elke auto voelt zich comfortabel als trekauto. Subaru’s wel, mede omdat ze standaard zijn voorzien van permanente vierwielaandrijving, wat inhoudt dat alle vier de wielen permanent aangedreven worden en altijd maximale grip en tractie hebben, ook op een gladde ondergrond. Ook heel handig is de standaard achteruitrijcamera waardoor makkelijk een caravan of trailer kan worden aangekoppeld.

Subaru Camping & Caravan
Subaru Camping & Caravan

Subaru Outback | Flexibele alleskunner

Met een trekgewicht van 2.000kg

Aan het vaststellen van het trekgewicht van een auto gaat een testprocedure vooraf. Zo moeten autofabrikanten een hellingtrekproef doen. De eis is dat een tot het maximum beladen combinatie op een helling van 12% vijf keer binnen vijf minuten moet starten en stoppen, met voldoende remkracht van de handrem en voldoende vermogen om in beweging te komen zonder dat de koppeling ontploft.

Veiligheid onderweg met EyeSight

EyeSight, Subaru’s baanbrekende Driving Support-systeem. Net als een tweede paar ogen op de weg vóór de auto maakt EyeSight gebruik van twee stereocamera’s die driedimensionale kleurenbeelden vastleggen met een buitengewone beeldherkenning, bijna net zo goed als het menselijk oog. Door de beelden van beide camera’s te gebruiken om nauwkeurig de vorm, de snelheid en de afstand te bepalen, kunnen niet alleen voertuigen worden gedetecteerd, maar ook motorfietsen, fietsen en voetgangers. Bij het signaleren van potentieel gevaar wordt de bestuurder gewaarschuwd en wordt er indien nodig afgeremd, om te helpen een aanrijding te voorkomen. Dankzij veiligheidsmaatregelen als deze ontlast EyeSight de bestuurder en wordt het gevoel van veiligheid in de Outback vergroot.

Subaru Camping & Caravan

Ready to go!

(Afneembare) Trekhaak

Subaru Camping & Caravan

Caravan spiegels

Subaru Camping & Caravan

Dakdragers

Subaru Camping & Caravan

Thule Canyon XT

Subaru Camping & Caravan

PER Veerset

Subaru Camping & Caravan

PRO Veerset

Subaru Camping & Caravan

Voorbereid op vakantie

Koppelstuk 13-7

Koppelstuk 13-13

Spanband met ratelhaken

Bandreparatie

Fietsdrager Basic

Fietsdrager Premium

Fietsendrager 2

Fietsendrager 3

Fietsdrager (E-bike)

Transportbox 430

Dakkoffer Sportief

Kanodrager